© copyright s.v.Tivoli

Verslag wedstrijd - 06

10 oktober 2015

Tivoli VE1 - Brabantia VE1 2-0

Na de fantastische, toch enigszins onverwachte, zege bij De Valk vorige week stond vandaag wederom een lastige tegenstander op het programma. Brabantia was de opponent, een taaie ploeg die bij een gebrek aan echte sterspelers van het collectief moet hebben. Een tegenstander die door de Tivolianen moeilijk te kloppen is. Het begin is eigenlijk zoals je het bij deze wedstrijd zou verwachten. Brabantia stelt zich goed op, net als de Tivolianen, dus echte kansen zijn er niet. Ten opzichte van de vorige ontmoetingen heeft Brabantia er een aantal andere spelers bij, dus het was voornamelijk aftasten van beide kanten. Naarmate de helft vordert begint Tivoli langzaam de regie op het veld over te nemen. Dit resulteert uiteindelijk na 22 minuten voetballen in de eerste goal van de wedstrijd. De goal was eens niet het gevolg van een gecreëerde kans. Een slap schot van Ferry wordt door de keeper losgelaten, waarna Hakan er als de kippen bij is om de 1-0 op het bord te zetten. De mooiste aanval van de eerste helft vond vijf minuten voor rust plaats. Een lange bal kwam bij Hakan terecht. Hij gaf voor op Jaffa, die de bal met het hoofd klaar legde voor Ferry. Zijn schot was nu beter dan bij de 1-0, maar hij trof de dwarsligger. Vijf minuten later was het dus rust. In de eerste helft was gebleken dat de tegenstander relatief eenvoudig te verslaan was, dus het was zaak om in de tweede helft de score verder uit te bouwen. Nauwelijks rolde de bal weer of d'n Brab tekende al bijna voor de gelijkmaker. Een voorzet waaide bijna binnen en werd door Bert ternauwernood op de lat getikt. De bal kwam voor de voeten van de Strijpse spits, maar Bert kon al zitten nog redding brengen. De Tivolianen waren dus gewaarschuwd, een tegengoal zit immers in een klein hoekje. De tweede helft hield ook niet over wat het aantal kansen betreft. Beide ploegen gingen redelijk tegen elkaar op. Tivoli hield het meeste balbezit, maar de defensie van Brabantia bleek wederom redelijk stug te zijn. Het duurde tot tien minuten voor tijd voordat de tweede goal van de wedstrijd viel. Tommy gaf een lange bal, die precies tussen de doelman en Jaffa belandde. Met een sprint was Jaffa net iets eerder bij de bal en speelde de keeper voorbij. Met een leeg doel voor zich, besliste hij ook direct de wedstrijd: 2-0. In de slotfase kwam Brabantia nog eenmaal dichtbij een doelpunt, maar Bert was vandaag niet te passeren en zo hielden de Tivolianen voor de tweede keer dit seizoen de nul. De wedstrijd vandaag was niet altijd even aantrekkelijk om te zien, maar de overwinning maakt natuurlijk veel goed. Met vijftien punten uit zes wedstrijden kunnen we ondertussen spreken van een fantastische seizoensstart, waarin alleen van de jonkies uit Eersel is verloren. Volgende week de wedstrijd tegen Woenselse Boys, wederom een lastige tegenstander. De webryder, Marc van Hout